ג’ינה ריינהרט נולדה בשנת 1954 בפר’ שבאוסטרליה ואביה עסק בתחום הכרייה. שנה לאחר שהתחילה את לימודי הכלכלה באוניברסיטת סידני פרשה ריינהרט והלכה לעבוד בתור העוזרת האישית של אביה. מילדותה הייתה צמודה לאביה ועתה הייתה לה את ההזדמנות ללמוד את כל מה שצריך על עולם הכרייה. ריינהרט עצמה התחתנה פעמיים, היא אמא לארבעה ילדים ואלמנה. על אף שקיבלה מאביה מכרה ענק, את ההון שלה עשתה במו ידיה ותכף נלמד כיצד.
ירושה מלאת חובות להצלחה
אפשר להגיד כי ריינהרט נולדה לתוך עולם הכרייה אך אי אפשר להגיד שהיא ירשה את ההצלחה אלא להפך. כשהייתה בת 38 גילה אביה את מרבצי העופרת הגדולים בעולם אך כשריינהרט קיבלה אליה את החברה לאחר מות אביה, בשנת 1992. החברה אותה ירשה לא הייתה מצליחה אלא להפך, החברה הייתה מלאת חובות והפסדים והתפקיד של איינהרט היה להפוך אותה לחברה מצליחה.
המטרה של ריינהרט הייתה להפוך את החברה מכושלת למצליחה וכך עשתה. של אביה עם חובות רבים והפסדים. ממצב זה היא יכלה לצאת בשתי דרכים, בהכנעה או בהצלחה ואין כל ספק כי הצלחה הייתה הדרך בה בחרה.
את ההצלחה של בנתה ריינהרט בהתמדה כאשר סיפקה עופרת לפרויקטים שהתקיימו במערב אוסטרליה. במקביל קיבלה תשלומי תמלוגים מחברות כרייה איתן ניהל אביה משא ומתן בעבר. את מרבצי העופרת פיתחה לכדי מקומות ראויים לתפעול ועם הזמן המשיכה לספק מענה לפרויקטים גדולים בכל אוסטרליה ומעבר לה. לאורך השנים המשיכה לבצע השקעות נוספות בתחום הפחם, נחושת, זהב ועוד.
בין ההישגים של איינהרט אפשר לראות את פיתוח ארבעת מכרות העופרת הגדולים בהופ דאונס, הרחבה משמעותית של עסק חקלאי לגידול בקר, הקמה, מימון ותפעול של פרויקט כרייה, רוי היל, פרויקט שנדרשו לו 10 מיליארד דולר וציוד כרייה הגדול והעוצמתי ביותר בעולם. חלק מההצלחה שלה קשורה בצמיחה הכלכלית של סין, צמיחה שדרשה עופרת בבתי הבד של אסיה, אך ברור כי דרישה היא דבר שיש לספק ואינה יכולה להוביל להצלחה ללא עבודה קשה.
להצליח כאישה
ריינהרט לא התלוננה מעולם על אי הזדמנויות אך היא כן ציינה כי אישה אשר רוצה להצליח צריכה בעולמנו לעבוד הרבה יותר קשה. באחד הראיונות שנתנה התייחסה לכך ששכרן של נשים נמוך יותר מזה של הגברים ואמרה כי על אף שזה לא צריך להיות כך, מי שרוצה להצליח צריך או צריכה להיות מוכן לבצע יותר עבודה, לקחת יותר עבודה, לקחת הפסקות צהרים קצרות יותר ולהישאר יותר שעות. לדבריה, כדי להתקדם יש לקחת יותר עבודה ולשמוח על כך.
לאורך השנים תמכה ריינהרט בנשים יזמיות וכן בארגונים התומכים בנשים לרבות העלאת המודעות לסרטן השד ממנו נפטרה אימה. ריינהרט ציינה לא פעם שהיא לא ירשה את ההון שלה אלא יצרה אותו במו ידיה. היא קיבלה חברה עם חובות והתחייבויות והצליחה להעמיד אותה על הרגליים, צעד אחד צעד ולהביא אותה למקום בו היא נמצאת היום. גם את העובדה שאומרים עליה לא פעם שירשה את ההון קשורה בתפיסה שההצלחה נעשית על ידי גברים ולא נשים.
נוסף על כך שהיא מאמינה שלגברים ונשים צריכות להיות הזדמנויות זהות היא גם מאמינה בעבודה קשה. “אלו אשר חולמים להיות מיליונרים ומקנאים בעשירים, צריכים להתחיל לעבוד קשה”, אמרה לא פעם.
טיפים להצלחה מאת ג’ינה ריינהרט
ריינהרט ממעטת להתראיין ועם זאת המסר שהיא חוזרת עליו הוא שמי שרוצה להצליח חייב לקחת על עצמו יותר. היא התייחסה לא פעם לנכונות לעבוד קשה יותר ולעשות זאת בשמחה. עוד היא הדגישה שחשוב להוות דוגמה ואי אפשר לצפות מאחרים להתנהל באופן שונה מכפי שאנחנו מתנהלים. אם מנהל רוצה שהעובדים שלו ייקחו יותר אחריות הוא חייב לקחת אחריות בעצמו.
טיפ נוסף הוא למצוא מה מניע אותנו. כשיש לנו מוטיבציה אנחנו נעבוד קשה כדי להשיג את המטרות שלנו וכל אחד חייב למצוא את מה שדוחף אותו להצלחה. מבחינתה התרומה לקהילה ודאגה לאוסטרליה הן סיבות לעבוד קשה יותר. איינהרט תומכת בארבע נבחרות אולימפיות אוסטרליות ותורמת לארגונים חברתיים רבים.
ספרים מומלצים
עוד על ג’ינה ריינהרט אפשר לקרוא בביוגרפיות ובספרים שנכתבו עליה:
- (Gina Rinehart: The Untold Story of the Richest Woman in the World (Adele Ferguson
- (The House of Hancock: The Rise and Rise of Gina Rinehart (Debi Marshall